Minister Schippers zet aan tot zelfmoord?

zelfmoorddoorschippers.jpg Zo kun je ook bezuinigen op zorgkosten. Gewoon het beleid zo opstellen dat patiĆ«nten zichzelf wel uit de weg ruimen c.q. voorgoed genezen. “Schermen met sterfgevallen is het laatste wat je doet”, aldus psychiater Sandra Kooij, maar op Radio 1 deed ze het stiekem toch.
Bovenstaande gaat over een meisje dat niet aan haar ouders durfde te vertellen dat ze onder behandeling stond bij de GGZ. Maar ze kon de eigen bijdrage van 200 euro jaar + 140 euro per behandelmaand niet betalen en besloot toen maar uit het leven te stappen. Aldus Kooij.
Geen idee wat het arme schaap mankeerde.
Maar de weigering van minister Schippers om de eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg te verlagen, was blijkbaar het laatste duwtje. Politiek = geestelijke moord.
Diagnose: Patiƫnten die nog leven, durven niet meer naar de dokter.